2008. március 26., szerda

Neurofeedback terápiás módszer

Ez egy számítógépes játék, amit nem a kezünkkel, hanem a gondolatainkkal irányítunk! Persze van összeköttetés a fej és a gép között: egy elektródát teszünk a fej megfelelő pontjára, ahonnan elvezetődik az agyhullám. Ezt egy készülék átalakítja, és láthatóvá teszi számunkra a számítógép képernyőjén játék formájában. Pl. kugligolyó gurul, ami eldönti a bábukat – ha harmonikusak a hullámok, megy a golyó, ha nyugtalanabbak vagyunk, megáll.

Egy-egy alkalom 30-50 perc, és javasolt a heti 1-4-szeri kezelés.

20-40 kezelésre van szükség a legtöbb probléma esetén.

A neurofeedback a biológiai visszacsatolás (biofeedback) egyik formája, melynek lényege az EEG hullámok operáns kondicionálása.(vagyis bizonyos hullámokat megjutalmazunk, ezért ezek gyakoribbá válnak, másokat pedig nem, azok pedig ritkábbá)

Mely problémák esetén javasolt?

· Figyelemzavar

· Hiperaktivitás

· Szorongás

· Relaxáció

· Tanulási zavarok

· Alvászavarok

· Depresszió

· Addikció

· PTSD(trauma utáni állapotok)

· Teljesítménynövelés


Jelentkezés: 70/ 521-51-92 telefonszámon


3 megjegyzés:

KATI írta...

Nagyon érdekes ez a módszer, felnőtteknél is eredményes? Szívesen olvasnék az eredményekről, illetve hozzászólásokat azoktól, akik használták a módszert!

Janocha Mária írta...

Persze, felnőtteknél is használják, pl. fejfájás, alvászavar. De legnagyobb publicitást a hiperaktív gyerekek kezelése kapott külföldön , és nálunk is erre van a legnagyobb igény.

Évi írta...

Kedves Mária! Szeretnék érdeklődni, hogy időpont egyeztetés után hova kell menni helyileg? Köszönöm! Nagy Éva